Smart teknik för mer rörelse i skolan

Peppa dina elever att nå WHO:s rörelsemål

Vi på SCRIIN vill att den unga generationen ska må bra i vår digitala värld. Vår vision är att alla barn ska nå WHO:s rörelsemål och hitta balansen mellan skärmtid och fysisk aktivitet. Vi utvecklar smart teknik som ger insikt och pepp på vägen. Över 250 skolor använder SCRIIN – vill er skola hoppa på tåget?


  300 skolor och kommuner har använt SCRIIN

  Rörelsemätning

  Ett verktyg för skolor och kommuner som vill öka rörelsen under skoldagen. Eleverna bär aktivitetsmätare som peppar dem att nå WHO:s rörelsemål. Rörelsedata samlas in till en SCRIIN-mobil och visas i ett statistikverktyg.

  Ett verktyg för systematiskt kvalitetsarbete

  Sedan 2019 har SCRIIN varit en viktig del i Stockholms stads systematiska kvalitetsarbete kring rörelsen under skoldagen.

  I statistikverktyget kan skolor jämföra rörelsedata mellan olika klasser. Kommuner och skolkoncerner får en översikt av samtliga skolor. Genom att ta del av varandras data kan alla inspireras av skolorna som ligger i framkant.

  Balans

  SCRIIN-appen visar balansen mellan mobilanvändande och vardagsmotion. Eleverna installerar appen på sina mobiler. Perfekt att använda under hälsoveckor på högstadiet eller gymnasiet.

  Inspireras av Anders Hansen

  Genom ett samarbete med Bonnier Fakta och Generation Pep kan skolor och kommuner beställa klassuppsättningar av Hjärnstark junior, Skärmhjärnan junior, Skärmhjärnan original och Hälsogåtan för endast frakt- och hanteringskostnad.

  Barn och unga behöver minst en timmes fysisk aktivitet varje dag
  Meny
  Webbdesign av Comlog Webbyrå Stockholm