En digitalt samhälle där vi lever aktivt i balans med tekniken

Hur det började

Min son Joel var 11 år och började lägga allt mer tid på dataspel. Han tog på sig sitt headset och försvann till fantastiska världar. Träffade gamla och nya kompisar, hade jättekul, lärde sig mycket nytt – och blev sittande. Timme efter timme.

För varje dag krympte Joels intresse för att spela fotboll, åka skateboard eller sticka iväg och fiska. Och för varje dag bråkade vi mer om vikten av att röra på sig regelbundet. Där och då fick jag min idé till SCRIIN.

Vi på SCRIIN har alla arbetat länge i IT-branschen. Vi ser alla fördelar med det digitala samhället, men vi är också medvetna om baksidan av myntet. Nu tänker vi om, tänker rätt och skapar balans mellan skärmtid och fysisk aktivitet.

Hitta balansen

Vi kan teknik. Vi älskar teknik. Under våra år i IT-branschen har vi löst många samhällsproblem – men också skapat ett nytt. Vi har bidragit till ett stillasittande samhälle. Så här kan vi inte ha det.

SCRIIN är ett team av samhällsentreprenörer med tung kompetens inom teknik. Vi samarbetar med experter och forskare inom fysisk aktivitet och beteendevetenskap. Vi vill anpassa det digitala samhället till våra barn – inte tvärtom.

Teamet

Malin Sjöstrand
CEO/Founder

Johan Rilegård
Sales & Business Development

Thomas Thyberg
Software Engineer

Karol Michalski
Project Management & Support

Kristina Thufvesson
UX-writer

Erika Mayer-Andersson
UX & Design

Våra ideella projekt

SCRIIN har också en ideell verksamhet. Genom vårt samarbete med Bonnier Fakta och Generation Pep kan skolor och kommuner beställa klassuppsättningar av Anders Hansens böcker för endast frakt- och hanteringskostnad.

Vi erbjuder också skolor exempel låna aktivitetsmätare under en kortare tid. Denna verksamhet finansieras av stiftelser och sponsorer som till exempel Kronprinsparets stiftelse och Länsförsäkringar.

Advisory board

SCRIINs mål är att ligga i framkant med smart teknik och evidensbaserade metoder. Därför samarbetar vi med forskare, experter och organisationer som delar vår vision.

Daniel Berglind, 
Karolinska Institutet
Associate Professor,  Institutionen för global folkhälsa

Marie Harding
​Generation Pep
Projektledare – Hälsosam skola

Martin Lossman
Motus Vitae Foundation
Grundare och expert inom fysisk aktivitet i skolan.

Meny
Webbdesign av Comlog Webbyrå Stockholm