Balansera skärmtid och fysisk aktivitet

Hitta balansen

SCRIIN-appen visar balansen mellan mobiltid och fysisk aktivitet. Appen mäter skärmtid i mobilen och hur många gånger du plockar upp mobilen varje dag. Den håller också koll på hur många steg du tar, hur många minuter som är pulshöjande och din totala rörelsetid.

Appen hämtar aktivitetsdata från din mobils inbyggda stegräknare och kan även kopplas till din smarta klocka eller till SCRIIN aktivitetsmätare.

Peppa och utmana varandra

Genom att skapa en grupp i appen kan hela familjen dela sin skärmtid och fysiska aktivitet med varandra och peppa eller utmana varandra till beteendeförändringar. Kanske är det pappa som är familjens soffpotatis och mamma som har svårast att lägga bort mobilen?

Appen hjälpte oss att minska skärmtiden

Familjen Pihlsgård har använt SCRIIN-appen för att få bättre koll på allas skärmtid.

– Vi känner att skärmen får mycket uppmärksamhet. Det är främst vi vuxna som tycker det är för mycket, men även ungdomarna när vi diskuterar det, säger Åsa Pihlsgård.

Skapa en utmaning

Skapa en utmaning där ni gemensamt försöker att gå 100 000 steg på en helg eller samla ihop 500 pulshöjande minuter. Eller varför inte en digital detox där målet är att plocka upp mobilen max 50 gånger under en dag? Fira med en fin belöning om ni klarar utmaningen!

Meny
Webbdesign av Comlog Webbyrå Stockholm