Balansera skärmtid och fysisk aktivitet

SCRIIN Balans

En studie från GIH visar att barn och unga med mycket skärmtid har sämre kondition.

SCRIIN Balans är en app som hjälper elever på högstadiet och gymnasiet att hitta balansen mellan skärmtid och fysisk aktivitet.

Insikt är ofta det första steget till förändring och det är många aha-upplevelser i skolorna som har använt SCRIIN Balans!

Så funkar det

SCRIIN-appen visar balansen mellan mobiltid och vardagsmotion. Appen mäter skärmtid i mobilen och hur många gånger du plockar upp mobilen under dagen. Den håller också koll på hur många steg du tar, antal pulshöjande minuter och din totala rörelsetid.

Appen använder mobiltelefonens inbyggda stegräknare. Den kan också kopplas ihop med SCRIINs aktivitetsmätare som visar progressen mot WHO:s rörelsemål.

Skärmhjärnan + SCRIIN Balans = en smart kombo

Gör som Erlaskolan Östra – läs Skärmhjärnan ämnesöverskridande i svenska och idrott samtidigt som ni kör SCRIIN Balans. Teori och praktik på samma gång!

Mälarhöjdens skola kör SCRIIN Balans

Idrottsläraren Linus Hellgren på Mälarhöjdens skola har nyligen använt boken Hjärnstark och SCRIIN i sin undervisning i årskurs 9. Anders Hansens bok tydliggör sambandet mellan rörelse och hjärnans funktion och SCRIIN-appen ger eleverna insikt i sin balans mellan fysisk aktivitet och skärmtid i mobilen.

Meny
Webbdesign av Comlog Webbyrå Stockholm