Första hjälpen för unga hjältar

Läkaren och författaren Jakob Ratz Endler har tillsammans med Mats Wänblad (medförfattare till Anders Hansens böcker för unga) och serietecknaren Graham Samuels skrivit en spännande och konkret bok för mellanstadiet om vad man själv kan göra när olyckan är framme. 

Nu erbjuder vi klassuppsättningar av ”Första hjälpen för unga hjältar” inkl. lärarhandledning för frakt- och hanteringskostnad, 950 kr för 25 böcker. Beställ senast 23 juni för leverans i september!

Spännande och lättillgänglig

Boken innehåller en mängd situationer, stort och smått. Allt från hur man tar bort en sticka till hur man stoppar en stor blödning – mycket fakta och övningar. Rikt illustrerad och har en serietidningskänsla. I lärarhandledningen finns förslag på övningar och diskussionsmaterial. Bläddra i smakprovet nedan.

Kostnadsfri digital föreläsning med Jakob

Välkommen till en kostnadsfri digital inspirationsföreläsning om hur man kan lära barn om första hjälpen. Föreläsningen ges vid två tillfällen: Onsdagen 22 maj 15.00 – 15.30 och måndagen 3 juni 15.00 – 15.30

Skolbibliotekarie Sofi Eriksson på Ljungfälleskolan som arbetat med första hjälpen i åk 4 under vintern deltar också.

”En efterlängtad bok”

En efterlängtad, informativ och lättläst bok. Är perfekt att använda i undervisningen i skolan med tillhörande lärarhandledning. Ger livsviktig kunskap på ett lättläst sätt till våra blivande unga hjältar.

– Mia Göransdotter Hammar, ordförande i Riksföreningen för skolsköterskor

Jag vill att mina barn ska leva aktiva liv

”Jag märkte att mina barn hade massor av böcker som handlar om dinosaurer och Pokemons, men ingen bok som visar dem hur man stoppar en blödning. Eller hjälper någon som satt i halsen. Denna bok har vi skrivit så att barn ska lära sig hur man gör första hjälpen, men också hur och var man ber om hjälp. Jag vill att mina barn ska leva aktiva liv.”

– Jakob Ratz Endler

(på bilden: Jakob tillsammans med medförfattarna Mats Wänblad och Graham Samuels)

Barnbokspanelen tipsar

Carl Blomqvist tipsar om ”Första hjälpen för unga hjältar” i Nyhetsmorgons Barnbokspanel.

Ljungfälleskolans fyror testläser

Ljungfälleskolans fyror var först ut med att läsa ”Första hjälpen för unga hjältar”.

– Det blev ett fantastiskt läsprojekt, berättar Sofi Eriksson som är skolbibliotekarie. Eleverna fängslades direkt av bokens innehåll och format och vi har inhämtat både spännande och livsviktig kunskap under läsningen.

Ladda ner lärarhandledning

Lärarhandledningen i pdf-format kan laddas ner här.

Meny
Webbdesign av Comlog Webbyrå Stockholm