Påsklovsvandring från Landskrona till Stockholm

Cityidrott i Landskrona lät 10 påsklovslediga barn låna SCRIINs aktivitetsmätare. På några få dagar lyckades barnen tillsammans gå så många steg som behövs för att ta sig nästan hela vägen till Stockholm! Vilket imponerande samarbete!

Daniel Glantz-Persson

Den ideella organisationen Cityidrott ordnar aktiviteter för barn och unga. Här får barnen prova på olika typer av idrott och får möjlighet att åka på fisketurer, läger och sommarskolor.
Cityidrotts utflykter, temadagar och prova-på-verksamhet är en brygga till Landskronas föreningsliv. Barnen får en meningsfull och aktiv fritid och får chans att testa sig fram för att hitta ”sin” idrott.

​Nu utökar Cityidrott och SCRIIN sitt samarbete.

– Vi ser fram emot att använda SCRIIN i kommande projekt för att kartlägga barnens rörelsemönster under våra aktiviteter, säger Daniel Glantz-Persson, ungdomsledare på Cityidrott.

Kartläggningen gör det enkelt att se vilken skola som behöver satsa mer på fysisk aktivitet för att eleverna ska må bra. Daniel Glantz-Persson tror att det finns ett stort intresse bland skolorna i Landskrona.

Meny
Webbdesign av Comlog Webbyrå Stockholm