Här är skolor som satsar på rörelse

Vi pratar med skolorna som var först på bollen! Läs om skolor som brinner för ungas hälsa och ligger i framkant med att skapa en aktiv skoldag. Det ligger oss varmt om hjärtat. Hittills har över 250 skolor från Gällivare i norr till Malmö i söder använt SCRIIN. Vill din skola låna aktivitetsmätare kostnadsfritt? Läs mer och anmäl dig här.

Vikbergskolan – Södertälje

På Vikbergskolan är rörelse varje dag är en prioriterad aktivitet både för elever och för personal. De har valt att benämna detta arbetssätt för HjärnFys, då regelbunden fysisk aktivitet är bra för både kropp och knopp.

– Det var väldigt intressant och utvecklande att följa klasserna/eleverna under dessa två veckor så vi uppskattar verkligen att vi fick möjligheten att få låna SCRIIN-mätare!

Johan Holmen, lärare på Moholms skola i Töreboda

Moholms skola – Töreboda

Moholms skola i Töreboda har länge arbetat med rörelse under skoldagen och ville gärna se effekterna av dess initiativ.

– I flera grupper har vi märkt att SCRIIN-mätarna gynnat flickornas rörelse. Det är positivt, för mellanstadieflickor är ofta lite väl stillastående på rasterna.

Jättestenskolan – Grums kommun

Jättestenskolan “går” till Ukraina. Skolan kommer att promenera som en del av skolans tema hälsa och rörelse. I samband med det uppkom en idé om att Jättestenskolan kunde uppmärksamma det som händer i Ukraina genom att under en vecka promenera motsvarande sträcka mellan Grums och Kiev (avstånd 2250,6 km)

Skogstorpsskolan – Falkenberg

– Vilken toppenvecka vi har haft med hjälp av SCRIIN-mätarna. Eleverna har varit mycket positiva och hade gärna haft kvar mätarna. Vi har märkt en mycket stor ökning i fysisk aktivitet under rasterna, säger Jenny Sollenius.

Degerbergaskolan – Kristianstad

I Degerberga skola deltar alla elever i ”Rörelsesatsningen i skolan” vilket innebär ökad rörelse under skoldagen t ex morgontabata och rastaktiviteter. I årskurs 4-9 har alla elever idrott eller puls på schemat varje dag.

”Extremt motiverande för eleverna att röra sig efter att de suttit stilla för länge. Vi kör ofta brainbrakes vid längre lektioner men nu fixar eleverna detta själva för de vill samla steg och blå lampor”

Stefanskolan – Bromma

Stefansskolan har fått låna aktivitetsmätare av SCRIIN som de använt på högstadiet.

Det är jätteroligt! Eleverna var skeptiska första timmarna men så fort de blå lamporna började lysa blev det fart. Niorna var väldigt frustrerade av att de hade nationella prov och satt stilla 4 timmar i streck.

Meny
Webbdesign av Comlog Webbyrå Stockholm