Peppa våra tonåringar till mer rörelse

I boken Hjärnstark av Anders Hansen förklaras på ett lättillgängligt och inspirerande sätt hur hjärnans förmågor, som koncentration och inlärning, påverkas positivt av rörelse. Boken är perfekt att läsa ämnesöverskridande i svenska och idrott & hälsa på högstadiet och gymnasiet. Nu erbjuder SCRIIN, Generation Pep och Bonnier Fakta klassuppsättningar för frakt- och hanteringskostnad – 950 kr för 25 böcker. Beställ senast 23 juni för leverans i september. Lärarhandledning kan laddas ner här.

Inspireras av NTI Vetenskapsgymnasiets hjärnstarkpromenader

På NTI Vetenskapsgymnasiet i Gävle har eleverna läst boken Hjärnstark och för att kombinera teori och praktik infördes dagliga promenader på schemat. Klicka här för att se en längre version av inslaget och läs mer om projektet i Generation Peps inspirationsbank.

“Jag ser skolan som en viktig plattform”

Mitt mål med Hjärnstark är att använda kunskapen om hur hjärnan påverkas av fysisk aktivitet till att inspirera till mer rörelse, framförallt de som inte är så aktiva. Jag ser skolan som en viktig plattform för att nå ut till ALLA barn och och unga i Sverige.

– Anders Hansen

Ladda ner lärarhandledning

Lärarhandledningen i pdf-format kan laddas ner här. Sidhänvisningarna stämmer inte helt då den är skriven för ”lättläst”-versionen av Hjärnstark. Det finns även ett arbetsmaterial till eleven att ladda ner här.

Meny
Webbdesign av Comlog Webbyrå Stockholm