Anders Hansens mästerverk för en yngre målgrupp

I Hjärnstark junior finns viktiga fakta ur Anders Hansens succé Hjärnstark, där han berättar hur fysisk aktivitet påverkar hjärnan när det gäller koncentration, mående, sömn och mycket mer. I junior-versionen är allt omstöpt för att passa en yngre målgrupp.

Spännande och lättillgänglig

Genom spännande, lättillgängliga avsnitt om hur hjärnan fungerar och inspirerande tips för mer rörelse är förhoppningen att läsaren ska bli gladare och starkare – ja, till och med smartare. Rörelsen omvandlas nämligen till en ”uppgradering” av hjärnan, så att man både tänker snabbare och kan lägga i en extra ”mental” växel när det är stökigt runtomkring.

“Jag ser skolan som en viktig plattform”

Mitt och Mats mål med Hjärnstark junior är att använda kunskapen om hur hjärnan påverkas av fysisk aktivitet till att inspirera barn att röra sig mer, framförallt de som inte är så aktiva.  Vi ser skolan som en viktig plattform för att nå ut till ALLA barn i Sverige.

– Anders Hansen

Klassuppsättningar förmånligt till skolor

I samarbete med Bonnier Fakta och Generation Pep kan skolor, kommuner och föreningar kan beställa obegränsat antal klassuppsättningar av Anders Hansens och Mats Wänblads bok Hjärnstark junior till endast frakt- och hanteringskostnad 950 kr för 25 böcker.

SCRIIN + Hjärnstark = en smart kombo

Korpadalsskolan i Karlshamn är en F–6-skola som har jobbat mycket med att väva in rörelse som en naturlig del av undervisningen. Kombon med Hjärnstark junior och SCRIIN blev väldigt bra.

​– Aktivitetsmätarna peppar eleverna att röra sig och tillsammans med boken blir allt väldigt konkret – både teori och praktik, säger Olivia Joelsson.

Ladda ner lärarhandledning

Lärarhandledningen i pdf-format kan laddas ner här. En fysisk version följer med i leveransen av klassuppsättningarna.

Meny
Webbdesign av Comlog Webbyrå Stockholm