Teknikföretaget Cygni går 19 miljoner steg med SCRIIN

– Vår vision är att vara den bästa arbetsplatsen för systemutvecklare. Kristina Berger är regionchef på IT-konsultbolaget Cygni, part of Accenture, i Östersund.

– Hälsa är jätteviktigt. Vi erbjuder alla medarbetare högsta nivån av friskvårdsbidrag, sjukförsäkring, föreläsningar om psykisk hälsa och vi hittar på många aktiviteter vid sidan om jobbet.

Med medarbetarnas hälsa i fokus testade Cygni nyligen SCRIIN på jobbet – ett nytt verktyg för hälsoutmaningar i företag. Totalt var det 88 medarbetare från Cygnis sex kontor i Sverige som gick med i “Love Walk Challenge”.

Under februari kopplade medarbetarna ihop sin stegräknare i mobilen, eller i sitt aktivitetsarmband, med SCRIINs app. Deltagarna delades samtidigt in i tolv grupper, där varje grupp hade sitt eget stegmål.
– Fördelen med SCRIIN-appen är att stegen registreras automatiskt, vilket gör att det blir väldigt enkelt, säger Kristina. Det är också kul att se själva utmaningen i realtid i appen och hur man ligger till mot det gemensamma målet.

Kristina och hennes kollegor har kört flera stegutmaningar tidigare och har testat många olika verktyg. Hon tycker att SCRIIN på jobbet funkar jättebra och rekommenderar andra företag att köra stegutmaningar för att främja medarbetarnas hälsa.
– Många av oss på Cygni blev stillasittande under pandemins distansarbete, så det gäller att hitta på saker för att komma igång igen. Stegutmaningar är enkla att genomföra och många hakar på, och vardagsmotionen är ju det viktigaste för hälsan.

Under utmaningen hjälpte medarbetarna på Cygni också till med att testa nya funktioner i SCRIIN-appen, till exempel att kunna delta enkelt genom att skanna en QR-kod och koppla ihop SCRIIN-appen med Google Fitness. SCRIIN kommer nu att erbjuda appen kostnadsfritt till skolungdomar på högstadiet och gymnasiet, för att inspirera till balans mellan skärmtid och fysisk aktivitet.

– Det känns roligt och meningsfullt att bidra till SCRIINs ideella verksamhet för barns och ungas hälsa, och det här med teknik är ju något vi på Cygni kan!

​Och hur många steg blev det för Cygni i “Love Walk Challenge”?
– Jo, alla grupper nådde sina mål! säger Kristina. Totalt fick Cygnis medarbetare ihop 19 032 181 steg vilket motsvarar nästan ett halvt varv runt jorden . På vårt sydligaste kontor klarade man utmaningen med en timmes marginal – det fick bli en extra promenad sista kvällen för att nå det gemensamma målet!

Meny
Webbdesign av Comlog Webbyrå Stockholm