SCRIIN ❤️ RF-SISU Skåne

Nu erbjuds alla skolor som går med i Riksidrottsförbundet i Skånes ”Rörelsesatsning i skolan” att låna SCRIIN rörelsemätare. Allt är helt kostnadsfritt.

 • RF-SISU Skåne (Riksidrottsförbundets södra distrikt) erbjuder utbildning, workshops, inspirationsmaterial, och mycket mer för att öka rörelsen under skoldagen.
 • SCRIIN Rörelsemätning ger en objektiv bild av skoldagens fysiska aktivitet och skapar konkret förståelse för WHO:s rörelsemål bland eleverna.

Rörelsesatsning i skolan på en minut

Rörelsesatsning i skolan är ett regeringsuppdrag som syftar till att förbättra folkhälsan, välbefinnandet och skolresultaten. Det gör man genom att hjälpa skolor att få in mer rörelse under skoldagen och bygga broar mellan skolan, barnen och föreningslivet. Satsningen riktar sig till alla barn i årskurs F till 9, men framför allt de som är minst aktiva. 350 skånska skolor är redan med i nätverket.

Läs mer om ”Rörelsesatning i skolan” här.

SCRIIN på en minut

SCRIIN Rörelsemätning är ett konkret verktyg för skolor som vill arbeta systematiskt med att öka rörelsen under skoldagen. Använd SCRIIN som ett mätverktyg och för peppa dina elever att nå WHO:s rörelsemål.

Läs mer om SCRIIN Rörelsemätning här.

Intresseanmälan

Fyll i dina kontaktuppgifter här så hör vi av oss och berättar mer om initiativet. Det går bra att anmäla intresse även om er skola inte ligger i Skåne då vi har samarbeten med flera andra RF-SISU distrikt.

  Har du frågor eller funderingar?

  RF-SISU Skåne – Henrik Nilsson:

  • E-post:
  • Telefon: 010 – 476 57 29

  SCRIIN – Malin Sjöstrand:

  • E-post:
  • Telefon: 0734-174174

  Meny
  Webbdesign av Comlog Webbyrå Stockholm