Support – Engelska

Innan ni kör igång

Informera gärna vårdnadshavare. Vi har tagit fram en infotext och en presentation som kan skickas till vårdnadshavare eller läggas upp på er skolportal (se länk nedan)

När ni fått SCRIIN-paketet​
Följ instruktionerna i manualen och/eller titta på vår instruktionsfilm.

Se statistik för elevernas fysiska aktivitet
Logga in på https://school.scriin.com
Ange ditt inloggningsnummer och den kod som du fått av oss.

Innan ni kör igång

  • Ladda ner och testa SCRIIN-appen själv och med några kollegor på skolan (se länkar till App Store och Google Play). Skapa en grupp "inkognito"-grupp som ni alla går med i (samma som ni sedan kommer skapa för eleverna).​
  • Informera gärna vårdnadshavare. Vi har tagit fram en presentation som kan skickas till vårdnadshavare eller läggas upp på er skolportal.

Frågor och svar

Hur mäter appen fysisk aktivitet?
SCRIIN använder den inbyggda aktivitetsmätaren i din mobiltelefon eller en extern mätare, till exempel SCRIIN-mätaren. För att SCRIIN-mätaren ska registrera en aktiv minut krävs att du rör dig med minst måttlig intensitet under hela minuten. Exempel på måttlig intensitet är rask promenad med 65 steg/minut eller mer.

Hur mäter appen skärmtid?
All tid som skärmen på din mobiltelefon är tänd och olåst registreras som som skärmtid. Apple tillåter endast att appar får köra i bakgrunden när de har tillgång till platsinformation. För att SCRIIN-appen ska kunna registrera din skärmtid måste den köra bakgrunden, detta är endast möjligt om du godkänner "Tillåt alltid" för platstjänster.

Vad betyder de olika ringarna?
Den turkosa ringen är pulshöjande aktivitet – t.ex. en rask promenad, spela fotboll, dansa eller hoppa studsmatta. Den blå ringen visar all aktivitet oavsett intensitetsnivå.
Den lila ringen visar skärmtid, dvs tiden du använder din mobil.

Kan SCRIIN-appen mäta cykling?
Cykling är svårt att mäta med en klassisk aktivitetsmätare. Om du har en SCRIIN-mätare och sätter fast den på foten får du viss aktivitet, ungefär ett steg för varje tramptag.

Varför visas för lite skärmtid?
Det beror troligen på att SCRIIN inte godkänts vid installation att alltid ha tillgång till platsinformation. För att SCRIIN ska kunna registrera din skärmtid måste appen köra i bakgrunden, detta är endast möjligt om du godkänner positionering.

Varför visas för mycket skärmtid?
För att SCRIIN ska kunna mäta skärmtid korrekt krävs att du har automatiskt skärmlås med kod aktiverat. Vissa appar håller igång skärmen fastän du man inte använder mobilen. Om det händer ofta att din skärmtid är för hög, kontakta oss på så hjälper vi dig att felsöka.

Hur mäter SCRIIN-mätaren fysisk aktivitet?
SCRIIN-mätaren registrerar steg och beräknar utifrån det fysiskt aktiva minuter. För att en minut ska räknas som aktiv måste SCRIIN-mätaren ha registrerat 65 steg eller mer under minuten.

Kan SCRIIN-mätaren mäta cykling?
Cykling är svårt att mäta för alla aktivitetsmätare som baseras på steg. Om du har SCRIIN-mätaren i fickan kommer du få ungefär ett steg per tramptag.

Mäter SCRIIN-mätaren träning på gymmet?
Det beror på vad du gör. Går eller spingar du på löpband kommer du få pulshöjande aktivitet. Men om du tränar ren styrketräning med maskiner eller lösa vikter (och inte tar så många steg), kommer mätaren troligtvis inte registerea någon pulshöjande aktivitet.

Kan man duscha och simma med SCRIIN-mätaren?
Nej, SCRIIN-mätaren är vattentålig men inte vattentät.

Behöver SCRIIN-mätaren laddas?
Nej, mätaren har ett knappcellsbatteri som räcker i ca 3 månader.

Hur skiljer sig SCRIIN-mätaren från andra aktivitetsklockor och armband?
Rent generellt kan man säga att aktivitetsklockor, armband och stegräknare skiljer sig ganska mycket – det visar många oberoende tester och forskningsstudier. Hur mycket beror oftast på vilken aktivitet man gör. Vid regelbunden aktivitet, att gå en promenad i jämn takt eller ta en joggingtur, ger de flesta stegräknare ungefär samma antal steg, det brukar inte skilja mer än 20%.
Men vid andra typer av aktiviteter där armarna är mer aktiva – t.ex om man diskar, städar, spelar pingis eller fixar med något – ger stegräknare på handleden ofta för många steg. På en dag kan det skilja upp till 100% mellan olika mätare.
SCRIIN-mätaren är testad mot den mätare som används inom forskning som bärs på höften och ger där likvärdiga resultat vad gäller antal steg.

Vad är bästa sättet att få många steg och aktiva minuter med SCRIIN?
Satsa på vardagsmotionen – ta en rask promenad varje dag!

Meny
Webbdesign av Comlog Webbyrå Stockholm